Salvează-i pe Salvatori

O campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea spitalelor și medicilor în luptă cu COVID-19, inițiată de cluburile Rotary din București.

Digitalising Schools

Proiect de implementare a unui program de digitalizare a Școlii Speciale Nr. 3 București (Nr. total elevi în clasele I -XII – 208, nr. total elevi in internat – 80).

Proiectul a început la finalul anului 2019 și este în prezent în derulare, fiind gândit în mai multe etape:

 1. dotarea cu wi-fi a școlii și internatului – 2020
 2. implementarea de module e-learning adresate copiilor hipo-acuzici din ciclul gimnazial pentru minim trei materii în anul școlar 2020-2021.
 3. facilitarea accesului la educație prin punerea la dispoziție a unui spațiu dedicat in spitale pentru copiii care necesită internare pe o perioadă mai lungă de 3-6 luni. Acest spatiu va fi folosit pentru ca profesorii să le predea elevilor internați, având la dispoziție toate tool-urile și mijloacele necesare. Va fi mai întâi un proiect pilot în București, în parteneriat cu spitalele de oncologie, administrația locală și Ministerul Educației, continuând cu scalarea și în alte orașe cu spitale de oncologie unde sunt internați copii pentru perioade mai lungi.

Coordonatori proiect: Adelina Cîmpeanu si Alex Calcan

Da Vinci Contest

Pe 19 octombrie 2019, Rotary Club București Nord a organizat Etapa Regională a Concursului Național de Inovație Tehnică și IT, aflat la ediția a V-a.

Obiectivul proiectului: Oferirea suportului și recunoașterea în domeniul inovației tehnice și IT, competiția adresându-se elevilor din gimnaziu și liceu (clasele V-XII) din București, Ilfov și zona Prahovei.

Rezultat: Echipele participante au prezentat proiectele în fata juriului, au primit îndrumari și la final s-au oferit 3 premii și o mențiune, primele trei echipe calificându-se în faza națională a concursului.

Etapa Națională a avut loc pe 2 noiembrie 2019, la Colegiul Național “Gheorghe Lazăr” din București, unde s-au adunat echipe din toată țara.

Coordonatori proiect: Răzvan Dobrescu și Adelina Cîmpeanu

Rotakids

Eveniment de Chartare al primului club Rotakids din București. Proiectul a fost inițiat de Rotary Club Bucuresti Cișmigiu, însa a fost realizat cu implicarea tuturor cluburilor Rotary din București. A avut loc la Biblioteca Naționala a României, în Ludoteca “Apolodor din Labrador”, spațiu creat de Rotaract în cadrul EUCO în anul 2015. Au fost prezenți peste 50 de copii, atât membrii clubului nou format, cât și membrii altor cluburi Rotakids din district. Dupa ceremonia de chartare, copiii au început întâlnirile bilunare, cu workshopuri pe diferite teme de interes pentru segmentul lor de vârstă.

Reprezentant RCBN în echipa de organizare: Gabriela Stoica

Volunesia Banquet Dinner

Eveniment de Chartare al Clubului Rotary București Nord. În 20 aprilie, în cadrul Volunesia Banquet Dinner, am sărbătorit împreună Ziua Internațională a Recunoașterii Voluntarului, dar și începutul nostru de drum în marea familie Rotary International. Contribuția participantilor a ajutat-o pe Andra, colega noastră rotaractiană,  să fie mai aproape de obiectivul de 30.000 EUR necesari pentru intervenția urgentă care i-a fost recomandată de medici.

 • Locatie: Radisson Blu Bucuresti
 • Participanti: 120 persoane
 • Cauza: Andra Ionelia Greavu, colega rotaractiană diagnosticată cu cancer
 • Donație: 3.000 Euro
 • Coordonator proiect: Adelina Cîmpeanu

Biz in Action

 • Eveniment de business networking menit să reunească elite și lideri din diferite domenii.
 • A adus împreună peste 130 de profesioniști.
 • Prima ediție a avut loc la Radisson Blu Hotel, Bucuresti, pe 8 aprilie 2019.
 • Ediția nr. 2 – primavara 2020.

Coordonator proiect: Alexandra Bran